RYHMÄT
Vesitaiturit
Maanantai 18:30 – 19:15 ja sunnuntai 17:30 – 18:15
Kuuttien pienimmät uimarinalut (5-8 vuotiaat) polskivat lasten altaassa kerran viikossa, maanantaisin tai sunnuntaisin. Tavoitteena ryhmillä on uimataitoon liittyvien tekijöiden, kuten kelluminen, liukuminen, oppiminen leikkien kautta. Oma uimataito kehittyy Vesitaituriksi – ohjelman mukaan. Omaa uimataitoa käydään kokeilemassa isommissa altaissa, joihin voidaan siirtyä uimataidon sen salliessa.
Kuuttien uinnin opetus tähtää monipuoliseen uimataitoon, vesitaituruuteen, sekä elinikäisen kipinän syttymiseen vesiliikuntaa kohtaan.
Vesiralli
Maanantai ja keskiviikko 18:30 – 19:15 sekä sunnuntai 17:30 – 18:15
Mitä Vesiralli on?
Vesiralli on 7-10-vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Se on tehty tukemaan ja auttamaan lapsen kasvua uintiharrastukseen. Vesiralleja järjestävät Suomen Uimaliiton kouluttamat ohjaajat.
Kursseilla käydään hauskasti ja haastavasti läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Vesipallo, taitouinti, uimahypyt sekä uintitekniikat tulevat lapselle tutuksi kurssin aikana. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti, lapsen omaan kehitykseen sopivalla tavalla.
Vesirallissa annetaan rohkeille uimarinaluille mahdollisuus kokeilla jännittäviä asioita kuitenkaan unohtamatta ujompia ja arempia lapsia. Vesiralli lähtee liikkeelle lapsen liikunnallisesta kehityksestä ja herkkyyskausista. Taidon ja tekniikan harjoittelua painotetaan, mutta myös ketteryys ja monipuolisuus on vahvasti otettu huomioon. Tavoitteena on antaa lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedestä sekä eri uintimuodoista.
Kuuttien uinnin opetus tähtää monipuoliseen uimataitoon, vesitaituruuteen, sekä elinikäisen kipinän syttymiseen vesiliikuntaa kohtaan.
|
Kenelle Vesiralli on?
Vesiralliin ovat tervetulleita kaikki 7-10-vuotiaat lapset, jotka osaavat uida syvässä altaassa 25 metriä. Vesiralli toteutetaan lämminvesialtaassa, jonka syvyys on 130-150 cm. Edellytys Vesiralliin osallistumiselle on, että uimari pärjää itsenäisesti altaassa.
Yksi monipuolisten harjoitteiden tavoite on kehittää lapsen vesitaitavuutta, uintivarmuutta ja selviytymistä erilaisista tilanteista vedessä. Vesirallissa lapsen monipuolinen liikkuminen ja liikuttaminen takaavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden harrastamista ja tavoitteellista harjoittelua ajatellen.
Vesiralli 1, 2, 3 ja 4
Vesiralli 1 ja 2 -kursseilla harjoitellaan uintimuotojen kannalta tärkeitä ja olennaisia asioita, kuten hengitystä, kehon hallintaa sekä erilaisia temppuja ja taitoja.
Vesiralli 3 ja 4 -kursseilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia suorituksia kuitenkaan unohtamatta monipuolisuutta ja hauskuutta.
Teksti Uimaliiton sivuilta www.uimaliitto.fi
Tekniikkaralli
Maanantai ja keskiviikko 18:30 – 19:15 sekä sunnuntai 17:30 – 18:15
Tekniikkaralli on suunnattu 9-12 vuotiaille uimarin aluille. Edellytys tekniikkaralliryhmään on 200 metrin keskeytyksetön uinti isossa altaassa.
Tavoitteena on kehittää uinti tekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uinti tekniikan oppimiseen.Kuuttien uinnin opetus tähtää monipuoliseen uimataitoon, vesitaituruuteen, sekä elinikäisen kipinän syttymiseen vesiliikuntaa kohtaan.
Kilpa-kuutit
Maanantai ja keskiviikko 18:30 – 19:15 sekä sunnuntai 17:30 – 18:15
Kilpauinti II – ryhmä on aloitteleville kilpauimareille tai uimareille, jotka harjoittelevat samantasoisesti ilman kilpailutavoitteita. Ryhmään siirrytään tekniikkaryhmistä taitojen ja motivaation ollessa riittävän hyvät. Eri uintitekniikoiden harjoittelu on pääasia uimareille, mutta myös harjoittelumäärät lisääntyvät taitojen karttuessa. Nuorempien Kilpauinti II – ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lisäksi perjantaisin ja sunnuntaisin mahdollisuus harjoitella vanhempien kilpureiden mukana.
Kilpauinti I – ryhmällä on yhteiset harjoitukset maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Ryhmän tavoitteena on harjoitella motivoituneesti ja tavoitteellisesti, jota kautta saavutetetaan ennätysparannuksia.
Ryhmää valmentaa Juha Hjelt.
Valmentajat laativat ryhmilleen niin harjoitus- kuin kilpailuohjelmankin. Valmentajan kanssa on syytä yhdessä päättää myös kilpailuissa uitavat lajit. Yhteyttä voi ottaa, jos jokin asia vaivaa tai ihan muuten vaan.
Kilpauimareiden tavoitteet
Tärkeimpänä ajatuksena on saada uintiharrastus säilymään lapsuudesta, läpi nuoruuden, aina aikuisikään saakka. Uinti yksinään on yksipuolista harjoittelua keholle, mutta pyrimme monipuolisella harjoittelulla kehittämään uimaria kokonaisvaltaisesti. Eriaikainen kehitys ja erilainen motivaatio harjoitteluun luovat uimareiden valmennnuksella haasteita. Jokaisella uimarille on oma polkunsa, jota valmentaja tukee omalla ammatitaidollaan.
Antidopingtoiminta
Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa (KAMU):
”Urheilijan pitää tarkistaa käyttämiensä valmisteiden sallittavuus. Urheilija on aina itse vastuussa siitä, mitä hänen elimistöstään löytyy mahdollisessa dopingtestissä. Mikäli sairaus vaatii ehdottomasti kielletyn lääkeaineen käyttöä eikä sille ole sallittua vaihtoehtoa, tulee tarkistaa erivapauskäytännöstä toimintatavat. Joidenkin sairauksien hoidossa WADAn ohjeistus lääkityksen käytölle on Suomen hoitokäytäntöä tiukempi. Näin on esimerkiksi testosteronin korvaushoidon ja astmalääkityksen suhteen.
Ravintolisien, homeopaattisten valmisteiden ja muiden ei-lääkkeellisten tuotteiden käytössä on syytä noudattaa varovaisuutta. Kyseisiä valmisteita ei ole Kamu-lääke haussa.”(suek.fi/antidopingtoiminta/kielletyt-aineet-ja-menetelmat/ )
olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/huippuvaiheen-ohjelma/urheilijat/antidopingtyo/
Kilpailukalenteri
Syksyn 2024 kilpailut
28.9. Kuopio
12.10. Jyväskylä
1.-3.11. IKM
9.11. Varkaus
16.-17.11. GP Jyväskylä
24.11. Mikkeli
14.12. Joensuu
19.-22.12. SM Espoo