OHJEITA

Pieksän Kuuttien kilpauimareita valmentaa Juha Hjelt.

Tekniikkavalmentajina toimivat vuonna 2022 Jaana Männikkö ja Minna Koponen-Tunnila. Tekniikkavalmennuksesta on helppo siirtyä kilpaileviin Kuutteihin.

Valmentajat laativat ryhmilleen niin harjoitus- kuin kilpailuohjelmankin. Valmentajien yhteystiedot löytyvät kunkin ryhmän kokoonpanon yläpuolelta. Yhteyttä voi ottaa, jos jokin asia vaivaa tai ihan muuten vaan.

Kuuttien toiminnassa lapsille tarjotaan mahdollisuutta osallistua uimaseuran toimintaan, niin harrastajana kuin kilpauimarina, koko uintiuran ajan. Uimarit jatkavat samoissa ryhmissä ikäistensä kanssa, vaikka tavoitteet voivat olla erilaiset. Muutoksia ryhmissä toki voidaan tehdä uimarin taitojen kehittyessä.
Kilpailuista kiinnostuneille uimareille jatkoa varten tietoa:

-keskustelu oman ohjaajan tai valmennusvastaavan (Juha Hjelt) kanssa
-kilpailulisenssin ostaminen vähintään 3 viikkoa ennen ensimmäisiä kilpailuja.
-Lisenssi voimassa koko kauden, syksystä syksyyn
lisenssin ostaminen Uimaliiton sivujen kautta uimaliitto.fi
-kilpailuihin osallistuminen uimarin niin halutessa

Lisätietoa Juha Hjelt 0408364756 juhahje@gmail.com

Kilpailuihin lähdettäessä huomioitavaa

 • Uimarilla tulee olla Blue Card- lisenssi osallistuakseen kisoihin. Tämän voi ostaa uimaliiton sivuilta: uimaliitto.fi
 • Kilpailuissa uitavat lajit tulee ilmoittaa vähintään viikkoa ennen valmentajalle, joka syöttää lajit Octo-nimiseen uimaliiton ohjelmaan (poikkeuksena SM-tason kisat, joihin 1,5 vko ennen).
 • Tämän jälkeen ei ole enää mahdollista ottaa lisää lajeja tai perua osallistumistaan muuta kuin sairastumisen takia. Muissa tapauksissa seura laskuttaa uimarilta turhaan ilmoitetut starttimaksut.
 • Kilpailumatkat teemme kimppakyytiperiaatteella, jossa uimari itse maksaa kyytinsä kuskille
 • Kerran kaudessa olemme lähteneet bussilla kisoihin. Pääsääntönä on, että kaikki uimarit tulevat bussiin.
 • Uimaliiton pääkilpailujen osalta uimarin peruutus on mahdollista vain esittämällä lääkärintodistus. Muuten seura joutuu maksamaan kolminkertaisen starttimaksun (n. 30 euroa)

Kilpailuihin uimari tarvitsee pääsääntöisesti mukaan:

 • Uikkarit (muutama kappale (jos on), jotta voi vaihtaa kuivat)
 • Lakki, lasit, pyyhe
 • Verryttelypuku / shortsit / t-paita
 • Allastossut tai lenkkarit
 • Evästä ja juomapullo
 • Rahaa paluumatkan mahdollista ruokailua varten

Pieksän Kuuttien uimarit sitoutuvat päihteettömyyteen harjoitetuksi ja kilpailumatkoilla.
Kilparyhmät laativat itselleen kilpailukalenterin. Johtokunta on kauden alussa nimennyt kilpailut, joihin seura maksaa kilpailijan startit. Johtokunta nimeää kaudelle myös 1-2 kilpailua, joihin lähdetään koko seuranvoimin, isolla porukalla. Kilpailijat ovat myöskin vapaita edustamaan Kuutteja kilpailuissa, joita johtokunta ei ole kilpailukalenteriin kirjannut, mutta tällöin kilpailija vastaa itse starttimaksuista.

Seura pyrkii osallistumaan kilpailijoiden osalta pitkien matkojen päähän tehtävien kisojen majoituskustannuksiin, mutta johtokunta tekee asiasta päätökset erikseen.

Kilpailumatkojen osalta olemme noudattaneet seuraavaa käytäntöä. Kilpailuihin kuljetaan kimppakyydeillä ja toivottavaa olisi, että kuskit vaihtuisivat kilpailuittain. Kyytiläiset maksavat kuskille bensarahaa niin, että lyhyeen matkaan bensaraha on 5€ ja pitkään matkaan (yli 100 km) 10€. Vanhemmat huolehtivat kilpailijoille bensarahan matkalle mukaan ja kilpailijat taas huolehtivat rahan kuskille, ettei kuskien tarvitse erikseen rahoja kysellä. Jokainen voi kisareissut kulkea myös omilla kyydeillä näin halutessaan.

Leirien osalta myöskin johtokunta tekee erillispäätöksen leirikohtaisesti siitä, mikä on omavastuu ja millä summalla seura osallistuu kustannuksiin.